happi

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΙΑΤΡΩΝ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Η παρούσα ειδοποίηση περιγράφει τις πρακτικές μας αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή τη συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή ή μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση, χρήση, κοινολόγηση με διαβίβαση, διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, συσχέτιση ή συνδυασμό, περιορισμό, διαγραφή ή καταστροφή προσωπικών δεδομένων των συνεργαζόμενων Ιατρών. Για τις επεξεργασίες αυτές, Υπεύθυνος Επεξεργασίας για τις ανάγκες της παρούσας ειδοποίησης είναι η εταιρεία Unimed (η «Εταιρεία»). Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί και να αναπροσαρμόζει την παρούσα ειδοποίηση όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο, ενώ οι εκάστοτε αλλαγές τίθενται σε ισχύ από την κοινοποίησή τους σε εσάς, με οποιοδήποτε τρόπο η Εταιρεία κρίνει πρόσφορο. Παρακάτω περιγράφουμε τις πρακτικές απορρήτου για τις εφαρμογές, τους ιστότοπους και τις υπηρεσίες μας (οι "Υπηρεσίες"). Θα μάθετε για τα δεδομένα που συλλέγουμε, τον τρόπο που τα συλλέγουμε, τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε και τα μέτρα που λαμβάνουμε για να τα διατηρήσουμε ασφαλή. Συγκεκριμένα:

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Δεδομένα που μας παρέχετε εσείς-

Δεδομένα που αφορούν εσάς Για την εγγραφή των ιατρών που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του happi (εφεξής «χρήστες/ιατροί») και, συγκεκριμένα, να διαθέτουν διαδικτυακό προφίλ στο happi με δυνατότητα online ραντεβού στο ιατρείο τους, οι χρήστες/ιατροί καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής, κατά την υποβολή της οποίας το happi συλλέγει προσωπικά δεδομένα επικοινωνίας, ιατρικής ειδικότητας, και δεδομένα οικονομικής φύσης.

Για τη δημιουργία λογαριασμού στο happi ο «χρήστης/ιατρός» καλείται να συμφωνήσει με τους Όρους Χρήσης και να αποδεχτεί την Παρούσα Πολιτική.

Επίσης, εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης μπορεί να παράσχει τη συγκατάθεσή του στη λήψη ενημερώσεων (newsletters) και προωθητικού υλικού, επιλέγοντας το σχετικό πεδίο.

Δεδομένα που αφορούν ασθενείς

Για την εκτέλεση άυλης συνταγογράφησης, μας παρέχετε προσωπικά δεδομένα ασθενών. Σε αυτή την περίπτωση θεωρούμε ότι έχετε μεριμνήσει ώστε να ενημερωθούν πλήρως οι ασθενείς σας ότι δεδομένα τους θα τεθούν σε επεξεργασία από την Unimed, σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της εφαρμογής, την ειδοποίηση ιδιωτικότητας που αφορά τους ασθενείς, και έχετε λάβει τη συναίνεση και συγκατάθεση από τους ασθενείς σας για την επεξεργασία των δεδομένων τους από εμάς.

Στην προκειμένη περίπτωση η Unimed ενεργεί ως εκτελών την επεξεργασία για εσάς.

Πληροφορίες που συλλέγουμε από Τρίτες πηγές

Επίσης, λαμβάνουμε προσωπικά δεδομένα για εσάς και από άλλες πηγές όπου υπάρχουν δημόσιες καταχωρήσεις αναφορικά με την επαγγελματική σας δραστηριότητα (πχ. επαγγελματική σας δραστηριότητα μέσω ΗΔΙΚΑ κτλ).

Πληροφορίες που δημοσιοποιούμε στην Εφαρμογή/Ιστοσελίδα μας- Προβαλλόμενα ιατρικά προφίλ

Με την ένταξη του χρήστη/ιατρού στο δίκτυο του happi δημιουργείται το ηλεκτρονικό προφίλ αυτού, στο οποίο καταχωρούνται και προβάλλονται για την εξυπηρέτηση των χρηστών/ασθενών μας στην εφαρμογή/ιστοσελίδα οι εξής πληροφορίες που αφορούν τον ιατρό:

ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το happi χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει από τους συνεργαζόμενους Ιατρούς για τους παρακάτω σκοπούς: Για την παροχή των υπηρεσιών του στους Ιατρούς

Για τις έννομες υποχρεώσεις

Για την βελτίωση των υπηρεσιών

Προωθητικές ενέργειες (μόνο με συγκατάθεση)

ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι δυνάμει των οποίων η Εταιρεία επεξεργάζεται νόμιμα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής και για την κάθε μία επεξεργασία που εκτελεί υφίσταται τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

α) Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των συμβατικών υποχρεώσεων της Εταιρείας, όπως οι Όροι Χρήσης της εφαρμογής.

Για να είναι δυνατή η εκτέλεση των συμβατικών υποχρεώσεων της Εταιρείας έναντι των συνεργαζόμενων Ιατρών, αλλά και η παρακολούθηση της εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεών τους, η νομική βάση στο πλαίσιο της οποίας η Εταιρεία επεξεργάζεται νόμιμα τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής είναι το άρθρο 6, παρ.1 (β) του ΓΚΠΔ, όπου προβλέπεται ότι η Εταιρεία μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα εφόσον «η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος».

Σας ενημερώνουμε ότι, σε περίπτωση που αρνηθείτε να μας παράσχετε δεδομένα που μας είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης (όπως λ.χ. τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σας ή το ΗΔΙΚΑ ID σας), δε θα είναι δυνατή η σύναψη και η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης.

β) Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση της Εταιρείας με τις έννομες υποχρεώσεις της.

Πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις της Εταιρείας, η Εταιρεία πρέπει να συμμορφώνεται και με υποχρεώσεις της που πηγάζουν από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 6, παρ.1 (γ) του ΓΚΠΔ, η Εταιρεία μπορεί να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα όταν η επεξεργασία «είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωσή της με έννομη υποχρέωσή της», όπως είναι, για παράδειγμα, η τιμολόγηση και η διαβίβαση των δεδομένων σας σε φορολογικές αρχές.

γ) Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 6, παρ.1 (στ) του ΓΚΠΔ η Εταιρεία μπορεί να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα όταν η επεξεργασία αυτή «είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει η Εταιρεία, εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες των υποκειμένων των δεδομένων που επιβάλλουν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Οι ακόλουθες περιπτώσεις που παρατίθενται συνιστούν μη εξαντλητική αναφορά των έννομων συμφερόντων που επιδιώκονται, ώστε να επιτελούνται με επιτυχία οι εταιρικοί σκοποί:

δ) Η Εταιρεία έχει λάβει τη συγκατάθεση των χρηστών της εφαρμογής για την αποστολή ενημερωτικού και προωθητικού υλικού.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ

Το happi δεν προβαίνει με κανένα τρόπο στην διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων των συνεργαζόμενων Ιατρών του ή σε διασύνδεση του αρχείου του έναντι οικονομικού ή άλλου ανταλλάγματος με οποιεσδήποτε τρίτες ιδιωτικές επιχειρήσεις, φυσικά η νομικά πρόσωπα, Δημόσιες Αρχές ή υπηρεσίες ή άλλους οργανισμούς. Το happi ενδέχεται να παρέχει πρόσβαση ή να διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του σε:

Περαιτέρω, η Εταιρεία διαβιβάζει τα στοιχεία σας στο πλαίσιο των κανονιστικών της υποχρεώσεων σε:

Εάν η Εταιρεία συγχωνευθεί ή εξαγορασθεί από άλλη επιχείρηση στο μέλλον, ενδεχομένως προσωπικά σας δεδομένα να κοινολογηθούν στο πλαίσιο της συγχώνευσης ή της εξαγοράς της Εταιρείας.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Θέλουμε να διατηρούμε τη βάση δεδομένων μας ενημερωμένη και διαγράφουμε τακτικά μη ενημερωμένες και περιττές προσωπικές πληροφορίες. Η Εταιρεία θα διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση των σκοπών που αναφέρονται ανωτέρω ή για το χρονικό διάστημα που απαιτείται εκ του Νόμου ή για την υπεράσπιση της Εταιρείας έναντι πιθανών δικαστικών ενεργειών για την επιδίωξη απαιτήσεων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Υπάρχουν πάντα κίνδυνοι που σχετίζονται με την παροχή προσωπικών δεδομένων, μέσω του Διαδικτύου ή άλλων τεχνολογιών, και κανένα σύστημα ή τεχνολογία δεν είναι απολύτως ασφαλές. Το happi λαμβάνει τις κατάλληλες προφυλάξεις για να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και την ακατάλληλη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Μια από τις βασικές αρχές του ΓΚΠΔ είναι η προστασία των δικαιωμάτων των φυσικών προσώπων σε ότι αφορά την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων. Στο ανωτέρω πλαίσιο έχετε μια σειρά δικαιωμάτων αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία τυγχάνουν επεξεργασίας από την Εταιρεία. Ειδικότερα:

Εφόσον έχουμε νόμιμο δικαίωμα να αρνηθούμε το αίτημά σας, θα σας ενημερώνουμε για τους συγκεκριμένους λόγους της εν λόγω άρνησης.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Για περαιτέρω πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τα δικαιώματά σας ή για την υποβολή καταγγελίας μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τηλ: +30-210 6475600, ιστοσελίδα: http://www.dpa.gr.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με τους ακόλουθους τρόπους:

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600 Fax: +30-210 6475628 Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου στα στοιχεία του Υπεύθυνου Προσωπικών Δεδομένων. 

Τελευταία ενημέρωση: Μάιος 2021